Aangepast beleid Coronavirus

Beste mensen,

*Update 07-05-2020*

Open voor zorg!

Goed nieuws! Ik mag weer behandelen in de praktijk. Voorwaarde is dat zowel u als ik helemaal gezond zijn. Om op een verantwoorde manier zorg te kunnen bieden neem ik een aantal maatregelen.

Welke maatregelen neem ik in de praktijk?  Om behandeling op de praktijk mogelijk te maken, neem ik oa de volgende maatregelen:

 • Kom alleen naar de afspraak. Kinderen onder de 16 jaar mogen een ouder meenemen (mits gezond).
 • Neem uw eigen badlaken mee voor op de mat of behandelbank. Liefst zo groot mogelijk, anders graag 2 stuks.
 • Verblijf niet langer dan nodig in de wachtkamer. Kom dus zo kort mogelijk van te voren naar de praktijk.
 • Er worden geen handen gegeven.
 • Ik vraag u om bij binnenkomst uw handen te wassen of te reinigen met handgel.
 • Ik houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand en als dat niet mogelijk is gebruik ik mondkapjes en handschoenen, bijv bij lichamelijk onderzoek of hands-on behandelen.
 • Ik plan extra tijd in per patiënt, zodat ik tussen de behandelingen door tijd heb om schoon te maken en om te voorkomen dat u in contact komt met andere mensen.
 • Na afloop van iedere behandeling worden behandelbank/stoel/bureau/deurklinken etc. gereinigd met alcohol.
 • Maak zo min mogelijk gebruik te maken van het sanitair. Maakt u hier wel gebruik van, spoel dan door met de klep naar beneden, om zo spreiding van het (eventuele) virus te voorkomen.

*Bij de volgende verschijnselen vraag ik u NIET naar de praktijk te komen: 

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of keelpijn of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u een  gezinslid of huisgenoot  met koorts en/ of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij u zelf of een  gezinslid of huisgenoot in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

!!Heeft u op 1 of meerdere van deze vragen JA beantwoord, neem dan eerst vooraf telefonisch contact op. Uiteraard blijft behandeling op afstand ook binnen de mogelijkheden horen.

*Update 04-05-2020*

De praktijk mag weer beperkt open! U heeft  het misschien al in de media gehoord: Vanaf 1 mei mogen wij onze zorg weer verantwoord opschalen!  Dat doe ik geleidelijk aan, op basis van de richtlijnen van onze beroepsvereniging en het RIVM. Er is advies gegeven over het doorvoeren van hygiënische maatregelen in de praktijk. En ik maak gebruik van een triage stappenplan, waardoor ik bepaal welke zorg noodzakelijk, veilig en  verantwoord is.

Welke zorg wordt hervat?  Nog niet alle zorg wordt weer opgestart in de praktijk. Waar mogelijk, blijf ik voorlopig vooral behandelen op afstand, dus  telefonisch of met videobellen. Behandelen in de praktijk doe ik voorlopig alleen indien het medisch noodzakelijke zorg betreft, dus zorg die niet kan wachten of die niet op afstand  mogelijk is.

Wat is triage? Triage is een checklist die ik eerst aan u voorleg voordat u naar de praktijk kunt komen voor medisch noodzakelijke zorg.  Bij de volgende verschijnselen vraag ik u niet naar de praktijk te komen: 

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of keelpijn of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u een  gezinslid of huisgenoot  met koorts en/ of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij u zelf of een  gezinslid of huisgenoot in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Wanneer hoort u van mij? In de komende week zal ik contact met u opnemen om te overleggen over hoe we uw behandeling zullen voortzetten. Wilt u nog even afwachten? Wilt u op korte termijn een telefonisch/video consult afspreken, of wilt u overleggen over een intake of behandeling op de praktijk omdat het medisch noodzakelijk is?  Of een combinatie van een intake/ onderzoek/ eerste behandeling  op de praktijk en vervolgafspraken via (video)bellen?  We proberen met iedereen een plan op maat te maken.

Welke maatregelen neem ik in de praktijk?  Om behandeling op de praktijk in geval van medische noodzaak mogelijk te maken neem ik oa de volgende maatregelen:

 • Ik houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand en als dat niet mogelijk is gebruik ik mondkapjes en handschoenen, bv  bij lichamelijk onderzoek of hands-on behandelen.
 • Er worden geen handen gegeven.
 • Ik plan extra tijd in per patiënt, zodat ik tussen de behandelingen door tijd heb om schoon te maken en om te voorkomen dat u in contact komt met andere mensen. Kom daarom zoveel mogelijk op tijd (maximaal 5 minuten van te voren)!
 • Ik vraag u om bij binnenkomst uw handen te wassen of te reinigen met beschikbare  handgel  vóór het betreden van de behandelruimte.
 • Neem uw eigen handdoek mee voor op de mat of behandelbank.
 • Na afloop van iedere behandeling worden behandelbank/stoel/bureau/deurklinken etc. gereinigd met alcohol.

Vragen? Bij vragen of als u nog niet door mij bent gebeld, kunt u contact opnemen met via email, telefoon of WhatsApp. 0639597346 of rian@oefentherapie-inmotion.nl.

Ik hoop u gauw weer in de praktijk te kunnen begroeten!

*Update 30-4-2020*

Zoals u waarschijnlijk in het nieuws heeft meegekregen mogen contactberoepen nog niet weer aan het werk. Er wordt ondertussen hard overlegd tussen onze beroepsvereniging, andere paramedische beroepsgroepen, het RIVM en het ministerie van VWS. Mogelijk mogen wij voor 20 mei weer een beperkt aantal mensen gaan behandelen. Om welke groep mensen dit gaat zijn en met welke richtlijnen wordt op dit moment uitgewerkt. Omdat gezondheid voorop staat wil ik deze richtlijnen afwachten. Heb dus nog even geduld, zodra er meer nieuws is, maak ik dat zo snel mogelijk bekend!

Wel blijf ik bereikbaar, zowel telefonisch, dmv video bellen als per mail.

Heeft u vragen of wilt u overleggen, dan hoor ik het graag.

rian@oefentherapie-inmotion.nl | 0639597346

*Update 3-4-2020*

>>De praktijk blijft langer fysiek gesloten!

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag, waaruit bleek dat de geldende maatregelen verlengd worden, heb ik helaas moeten besluiten de praktijk fysiek voor langere tijd gesloten te houden. Dit zal in elk geval gelden tot 28 april. Ik wacht de adviezen in de week voorafgaand aan 28 april af voor verdere besluiten. Ik zal de patiënten persoonlijk op de hoogte houden middels de mail, maar ook op Facebook en de website zal de informatie te vinden zijn.

>>Ik ben wél bereikbaar!

Ik begrijp dat lichamelijke (bekken)klachten en slaapproblemen niet stil staan en dat het wellicht wat lastiger te overzien gaat worden komende tijd. Of dat u nu juist meer stress of slaapproblemen ervaart. Gelukkig kan ik Oefentherapie Cesar/Slaapoefentherapie veelal goed op afstand aanbieden. Ik kan u middels (video)bellen voorzien van advies en oefeningen en kan u oefenschema’s via de mail toesturen. Zo kan ik u zo goed mogelijk op weg helpen.

Schroom dus niet om contact met mij  op te nemen bij klachten, vragen of advies. Ook als u nog niet bij mij onder behandeling bent, kan de behandeling gestart worden. Ik ben bereikbaar via rian@oefentherapie-inmotion.nl of op 06-39597346.

*18-03-2020*

De berichtgeving van de afgelopen dagen rondom het Coronavirus heeft mij tot het volgende besluit gebracht:

Ik heb besloten om de praktijk i.i.g. t/m 6 april fysiek te sluiten, maar ben wel geopend voor telefonische (video)consulten.

De geplande afspraken zullen worden omgezet naar een telefonisch (video)consult op dat tijdstip. U wordt hierover per mail op de hoogte gesteld. Ook een ander tijdstip is mogelijk, graag hoor ik dit i.i.g. 24 uur voor de geplande afspraak van u om dit te verzetten.

Voor nieuwe patiënten geldt dezelfde mogelijkheid. U kunt zich per mail of telefonisch gewoon aanmelden en we zullen de opties dan doornemen.

Of de praktijk na 6 april weer fysiek geopend zal zijn, hangt van de situatie en de adviezen op dat moment af. Ik zal u daarvan op de hoogte houden.

Mocht u vragen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag. Dat kan door te mailen naar rian@oefentherapie-inmotion.nl of rianklomp@pelvic.nl of u kunt bellen/appen naar het nummer 06-39597346.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Ik wens iedereen veel gezondheid, wijsheid en rust toe in deze nare situatie!

Rian Klomp