Nieuw in de praktijk: Reflexintegratie

Afgelopen jaar heb ik de opleiding INPP Reflexintegratie gevolgd en vanaf nu is het dan ook mogelijk om binnen de praktijk Reflexintegratie therapie te volgen.

INPP Reflexintegratie is een methode die uitgaat van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen.

Door specifieke oefeningen te doen, doorloop je de volgorde en het tijdspad die de reflexen eigenlijk hadden moeten doorlopen. Je geeft ze als het ware een 2e kans en begint weer met opbouwen bij de fundering. Als je een huis gaat bouwen, begin je ook niet op de 1e verdieping te bouwen. Dan wil je dat de fundering stevig genoeg is, om zo stapje voor stapje verder het huis te kunnen opbouwen. Dit is wat je ook doet wanneer je met de oefeningen vanuit de Reflexintegratie aan de slag gaat. Door ze een langere periode dagelijks te herhalen, worden ze geautomatiseerd en vindt rijping plaats. Je krijgt de lichaamsbewegingen onder controle en kan eindelijk laten zien wat het in je mars hebt. Je wordt niet meer uitgeput door het steeds compenseren en je houdt meer energie over om effectief te kunnen leren en komt lekkerder in je vel te zitten.

Reflexintegratie bij veel problemen in te zetten, zoals motorische, sociaal emotionele en leerproblemen, zowel bij kinderen als volwassenen. Ben je benieuwd naar wat Reflexintegratie precies is en bij welke klachten het kan helpen? Kijk dan even op www.reflexintegratiealmelo.nl of volg mijn account op Facebook of Instragram @inmotion_reflexintegratie.