Oefentherapie Cesar

Oefentherapie bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat                                          Het schiet weer eens even in uw rug. Die nekpijn die maar niet weg wil gaan. Of na een dag werken helemaal op zijn, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer hebt gezeten!

Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg.’ Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen. Even doorbijten.’ En ging u wél op zoek naar een oplossing, dan bleek het moeilijk de klachten goed te duiden. Laat staan voldoende weg te nemen. Een extra kussentje, proberen meer pauzes te nemen… dikwijls is het resultaat niet wat u ervan verwachtte. Toch is er een structurele oplossing voor uw klachten.

Behandeling op maat                                                                                                                              De oefentherapeut kan de oplossing voor u zijn. De oefentherapeut is een paramedicus die veel weet over houding en beweging. Voor uw klachten wordt er een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. De therapie is dus altijd maatwerk en ‘op uw lijf geschreven’.

Persoonlijke coaching                                                                                                                             De oefentherapeut behandelt uw klachten én adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut uw persoonlijke coach.  Samen werkt u aan verbetering van uw houding en uw bewegingspatroon. Hierbij wordt u gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen in uw houding en uw bewegingspatroon maakt u hierdoor makkelijker eigen.

De voordelen van oefentherapie                                                                                                Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt u bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven. De oefentherapeut richt zich op het verminderen en wegnemen van uw klachten. Tijdens uw behandeling krijgt u advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen.

Bewezen effectief                                                                                                                                    Voor een juiste behandeling is een prettige band tussen u en uw oefentherapeut noodzakelijk. Hij of zij zal zich inleven in uw manier van bewegen. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere – gezondere – manieren van bewegen. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

De oefentherapeut behandelt:

 • slaapproblemen
 • hoofdpijn en spanningsklachten
 • arbeidsgerelateerde klachten
 • rug- en bekkenklachten
 • arm-, nek- en schouderklachten
 • ademhalingsklachten
 • motorische klachten
 • incontinentie klachten
 • heup-, knie- en voetklachten
 • chronische aandoeningen
 • klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Een kleine stap, groot plezier                                                                                                         Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen: daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met een oefentherapeut!

Meer weten of een afspraak maken?                                                                                            Neem gerust contact op. Via mail rian@oefentherapie-inmotion.nl of via telefoon/whatsapp 0639597346.