Slaapproblemen bij baby’s

Slaapproblemen bij baby’s kunnen erg vervelend zijn. Als je baby niet wil of kan (door)slapen is dit voor jou als ouder vaak ook erg vermoeiend.

De slaap van een baby bestaat afwisselend uit diepe en lichte slaap. Het is normaal dat een baby na elke periode even wakker is. Baby’s worden dus tijdens de slaap een paar keer wakker. Ze bewegen dan, maken wat geluid en soms huilen of lachen ze even. Vaak  vallen ze weer in slaap. Het duurt een tijdje voordat ze leren ’s nachts een langere periode te slapen en overdag minder.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom slaapproblemen bij baby’s ontstaan. Bijv als je baby te moe is om in slaap te vallen, waardoor een niet goed ontwikkeld slaap-waakritme ontstaat. Of dat je baby nog te overprikkeld is door de activiteiten overdag. Maar ook een verkoudheid of oorontsteking kunnen de slaap in de war gooien. Wanneer je kindje ouder wordt, kan ook verlatingsangst een rol spelen.

Als kinderslaapoefentherapeut neem ik uitgebreid de zwangerschap, bevalling en de tijd daarna door. Ook kijk ik naar de dag- en nachtindeling en wordt er een slaapwaakkalender ingevuld. Aan de hand hiervan kijken we welke aanpak voor je baby en voor jou zou kunnen werken.

Wil je meer informatie of heb je vragen of slaapoefentherapie ook voor jouw baby wat kan zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Omdat slaapoefentherapie vergoed wordt onder Oefentherapie uit de basisverzekering, zitten er geen extra kosten aan verbonden.