Massage

Wilt u eens lekker kunnen ontspannen, de drukte van alledag achter u laten en even helemaal tot uzelf komen? Dan bent u aan het juiste adres. Met een etherische olie, rustige achtergrondmuziek en een moment waarin even niets moet, kunt u zich overgeven aan de ontspannende en helende werking van een weldadige massage.

Door kennis van het lichaam vanuit de Oefentherapie Cesar te combineren met specialisaties voor verschillende ontspanningsmassages kan elke massage aangepast worden op de wensen en behoeften van u en uw lichaam.

Zwangerschapsmassage                                                                                                                            Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam. Zo zijn er hormonale en fysieke veranderingen. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage is een uitstekende manier om de pijnklachten te verzachten en het lichaam even helemaal tot rust te laten komen. Het is belangrijk om ook in deze periode goed voor uzelf te zorgen én u te laten verzorgen. Daarnaast geeft het een geluksgevoel en heeft het een positieve invloed op de baby.

Bij een zwangerschapsmassage zal de rug liggend op een zij. U kunt de zwangerschapsmassage ondergaan vanaf de 4e maand van de zwangerschap tot en met de laatste dag. Verwen uzelf en uw baby dus ook eens tijdens uw verlof met een heerlijke massage. Zo zijn de laatste loodjes minder zwaar. Raadpleeg bij twijfel of bij medische klachten altijd eerst uw arts.

buikfoto 3 zwart wit

Postnatale massage                                                                                                                                    Een kindje krijgen en verzorgen vraagt veel van uw lichaam. Een postnatale massage helpt het lichaam sneller te herstellen na een bevalling. Het helpt de spieren te ontspannen die extra gebruikt worden o.a. bij het geven van (borst)voeding en het dragen van uw baby. Denk hierbij aan rug-, nek- en schouderspieren. Naast de zorg voor uw kindje is het ook belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Tijdens de postnatale massage draait het allemaal even om u – een moment van rust en ontspanning en een momentje voor uzelf! Als het in deze periode nog niet mogelijk is om op de rug te liggen, dan kan de rug liggend op de zij of eventueel zittend op een stoel worden gemasseerd.

Na de bevalling is een behandeling mogelijk vanaf vier weken na een natuurlijke bevalling of na zes weken na een keizersnede, mits er geen complicaties zijn tijdens het herstel. Belangrijk is dat u gestopt bent met vloeien.

Wellnessmassage                                                                                                                                    De massage is bedoeld om het lichaam te ontspannen en los te komen van de dagelijke sleur of stress. Door middel van strijkingen, knedingen en druk ontstaat er een massage welke geheel is afgestemd op de behoefte van uw lichaam.

Tips

 • Hou er rekening mee dat een sessie altijd wat langer duurt dan de daadwerkelijke massage. Dit omdat we vooraf altijd even te tijd nemen om massageeventuele klachten en uw wensen te bespreken. Daarbij komt ook nog de tijd om aan- en uit te kleden en om na de massage weer even bij te komen.
 • Neem geen zware maaltijd vlak voor de massage.
 • Bij een massage wordt veel gebruik gemaakt van olie. Hou daarom rekening met uw (onder)kleding.
 • Na een massage is het belangrijk om voldoende water te drinken in verband met het afvoeren van de afvalstoffen.
 • Hygiëne is erg belangrijk. Er wordt altijd gezorgd voor een schone ruimte met schone handdoeken die na elke massage worden gewassen. Daarom wordt het erg op prijs gesteld dat u ook voor uw eigen persoonlijke hygiëne zorgt voorafgaand aan de massage.

Tarieven                                                                                                                                                   Als  u kiest voor een deelmassage van een 30 minuten dan heeft u 2 opties:

 • een massage van de rug, nek, schouders en armen
 • of een massage van de rug, benen en voeten.

Bij een massage van 60 minuten worden beide opties gemasseerd.

 • Zwangerschapsmassage van 30 minuten:         € 35
 • Zwangerschapsmassage van 60 minuten:         € 60
 • Wellnessmassage van 30 minuten:                     € 35
 • Wellnessmassage van 60 minuten:                     € 60

Voor de massages geldt uitsluitend gepaste contante betaling.

Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk de dag voor de massage.           Niet of te laat geannuleerde afspraken worden aan u doorberekend. Er wordt dan 50% van het totaalbedrag van de massage in rekening gebracht.