Massage

Ben je zwanger en wil je eens lekker kunnen ontspannen, de drukte van alledag achter je laten en even helemaal tot jezelf komen? Dan bent je aan het juiste adres. Met een etherische olie, rustige achtergrondmuziek en een moment waarin even niets moet, kun je je overgeven aan de ontspannende en helende werking van een weldadige massage.

Door kennis van het lichaam vanuit de Oefentherapie Cesar te combineren met specialisaties voor verschillende ontspanningsmassages kan elke massage aangepast worden op jouw wensen en behoeften.

Zwangerschapsmassage                                                                                                                             Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam. Zo zijn er hormonale en fysieke veranderingen. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage is een uitstekende manier om de pijnklachten te verzachten en het lichaam even helemaal tot rust te laten komen. Het is belangrijk om ook in deze periode goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Daarnaast geeft het een geluksgevoel en heeft het een positieve invloed op de baby.

Bij een zwangerschapsmassage wordt de rug liggend op een zij gemasseerd. Je kunt de zwangerschapsmassage ondergaan vanaf de 4e maand van de zwangerschap tot en met de laatste dag. Verwen jezelf en je baby dus ook eens tijdens je verlof met een heerlijke massage. Zo zijn de laatste loodjes minder zwaar. Raadpleeg bij twijfel of bij medische klachten altijd eerst je arts.

buikfoto 3 zwart wit

Postnatale massage                                                                                                                                    Een kindje krijgen en verzorgen vraagt veel van je lichaam. Een postnatale massage helpt het lichaam sneller te herstellen na een bevalling. Het helpt de spieren te ontspannen die extra gebruikt worden o.a. bij het geven van (borst)voeding en het dragen van je baby. Denk hierbij aan rug-, nek- en schouderspieren. Naast de zorg voor je kindje is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Tijdens de postnatale massage draait het allemaal even om je – een moment van rust en ontspanning en een momentje voor jezelf! Als het in deze periode nog niet mogelijk is om op de rug te liggen, dan kan de rug liggend op de zij of eventueel zittend op een stoel worden gemasseerd.

Na de bevalling is een behandeling mogelijk vanaf vier weken na een natuurlijke bevalling of na zes weken na een keizersnede, mits er geen complicaties zijn tijdens het herstel. Belangrijk is dat je gestopt bent met vloeien.

Tips

  • Hou er rekening mee dat een sessie altijd wat langer duurt dan de daadwerkelijke massage. Dit omdat we vooraf altijd even te tijd nemen om massageeventuele klachten en je wensen te bespreken. Daarbij komt ook nog de tijd om aan- en uit te kleden en om na de massage weer even bij te komen.
  • Neem geen zware maaltijd vlak voor de massage.
  • Bij een massage wordt veel gebruik gemaakt van olie. Hou daarom rekening met uw (onder)kleding.
  • Na een massage is het belangrijk om voldoende water te drinken in verband met het afvoeren van de afvalstoffen.
  • Hygiëne is erg belangrijk. Er wordt altijd gezorgd voor een schone ruimte met schone handdoeken die na elke massage worden gewassen. Daarom wordt het erg op prijs gesteld dat jij ook voor je  eigen persoonlijke hygiëne zorgt voorafgaand aan de massage.

Tarieven                                                                                                                                                   Als  je kiest voor een deelmassage van een 30 minuten dan heb je 2 opties:

  • een massage van de rug, nek, schouders en armen
  • of een massage van de rug, benen en voeten.

Bij een massage van 60 minuten worden beide opties gemasseerd.

  • Zwangerschapsmassage van 30 minuten:         € 40
  • Zwangerschapsmassage van 60 minuten:         € 70

Voor de massages geldt uitsluitend gepaste contante betaling.

Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk de dag voor de massage.           Niet of te laat geannuleerde afspraken worden doorberekend.

Meer weten of een afspraak maken?                                                                                                  Neem gerust contact op. Via mail riankorblet@pelvic.nl of via telefoon/whatsapp 06 39 59 73 46.